Valpreventie en dementie

Gastsprekers:
José de Vries, fysiothereapeute.
Ineke Wolters, verpleegkundige.

We gaan door het leven met vallen en opstaan. Het probleem bij ouderen is echter dat bij hen de kans op vallen en iets te breken groter is en dat het opstaan veel moeilijker gaat. Wat er bij een breuk gebeurt, is soms niet te overzien: opeens is men patiënt en afhankelijk van een ander geworden. Alle reden om te proberen vallen te voorkomen. Hoewel bij dementie soms een specifieke benadering wordt gevraagd, kun je thuis veel doen om vallen te voorkomen en neemt de kans op vallen af met voldoende beweging.

Tijdens deze bijeenkomst willen onze gasten, José de Vries en Ineke Wolters, u meegeven wat de oorzaken van een valpartij kunnen zijn en hoe deze voorkomen kan worden. Daarnaast wordt uitleg gegeven om er bewust van te worden hoe je goed op kunt staan vanuit een stoel en waar je vooral op moet letten. Tenslotte wordt uitleg gegeven over hoe je zelfstandig weer omhoog kunt komen wanneer je gevallen bent.

Wanneer:
Het programma begint om 19.30 uur en rond 21.00 uur wordt de avond informeel afgesloten.
U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom. U kunt zo binnenlopen en de toegang is gratis.

Waar:
Zorgcentrum Winkheem,
Borgweg 48 in Winsum.

Informatie:
Mocht het vervoer een probleem zijn of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Korrie Stevens, telefoon 0595-442728.

« Terug naar overzicht

Actueel

Agenda

Meer agenda »

Contact

Alzheimer Nederland

Afdeling Groningen

Ouderengeneeskunde (AA42)
Universitair Medisch Centrum Groningen
Hanzeplein 1
Postbus 30 001
9700 RB Groningen

06-58846830