Keurmerken

CBF
Alzheimer Nederland beschikt over het keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF), een onafhankelijke organisatie die al sinds 1925 toezicht houdt op de inzameling van geld voor goede doelen. Het CBF beoordeelt ieder jaar de inkomsten en bestedingen van goede doelen en kijkt naar verantwoord bestuur. Het CBF-keurmerk garandeert de gever o.a. dat ten minste 75% van iedere ingezamelde euro wordt besteed aan de doelstelling. Alzheimer Nederland besteedde de afgelopen jaren zelfs 83% aan de doelstelling.

ANBI
De Belastingdienst heeft Stichting Alzheimer Nederland aangewezen als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Vanaf 1 januari 2008 zijn giften gedaan aan goede doelen aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling door de Belastingdienst aangemerkt is als ANBI.
 

Actueel

Agenda

Meer agenda »

Contact

Alzheimer Nederland

Afdeling Groningen

Ouderengeneeskunde (AA42)
Universitair Medisch Centrum Groningen
Hanzeplein 1
Postbus 30 001
9700 RB Groningen

06-58846830